Select Page

En kat er af natur glad for at være udenfor og bruge sin krop ved at løbe og lege. Men hvis man bor i trafikerede områder, kan det være nervepirrende at give katten lov til frit at hoppe ind og ud. Der er mange måder hvorpå, man kan styre, hvor meget ens kat kan få lov til at stikke af. Der er også en række gode løsninger til at lokke den hjem igen, hvis den har været ude i mange timer.

 

Gode løsninger til en indekat

Hvis du beslutter dig for, at du ikke tør lukke din kat ud på trafikerede veje, så gælder det om at finde nogle gode måder, hvor katten kan blive aktiveret indendørs. Mange katte elsker at klatre i træer. Et stort klatretræ i stuen kan dog godt erstatte naturens træer udenfor. Så kan katten kradse og hoppe rundt og bruge en masse energi, selvom den kun er indenfor. Udover et klatretræ, er det også en god idé at købe noget forskelligt legetøj, som katten kan lege med. Katte elsker at jage mindre dyr udenfor, såsom mus eller insekter, men indenfor kan det hjælpe den at have en masse sjovt legetøj, som den kan lege med og jage.

 

Hvordan skal katten lukkes ind og ud?

Alt efter hvordan du bor, kan katten lukkes ud på flere forskellige måder. Hvis du bor i lejlighed, kan det være en god idé at sætte et tyndt net op for vinduet, så du kan lufte ud i hjemmet uden at være nervøs for, at katten hopper ud fra anden eller tredje sal. Bor du derimod i hus, kan du uden problemer åbne døren og lade katten vandre rundt udenfor. Her skal du bare være opmærksom på, at katten skal kunne komme indenfor igen, hvis nu du skal afsted hjemmefra. Der er flere løsninger til dette. Problemet ligger i, hvis du lukker katten ud, men selv skal afsted og ikke ønsker at lade hoveddøren eller et vindue stå åbent for vidt gab. Læs mere her om løsningerne.

 

Hvor ofte skal katten lukkes ud?

Hvis du beslutter dig for at katten godt må komme ud, så skal du huske på, at det kun er dig, der bestemmer hvor ofte. Du kan eventuelt bestemme dig for nogle tidsrum på dage, hvor det passer dig bedste at katten er udenfor. Det er især om aftenen, at katte elsker at slås med hinanden på gaden. Her kan det være en god idé at holde sin kat indenfor, så den ikke kommer til skade i et slagsmål. Hvis du er nervøs for, om din kat kan finde hjem igen efter at have været ude, er der flere løsninger på dette. Man kan købe halsbånd til katte med en gsp-tracker i, så du på din smartphone kan se, hvor din kat gemmer sig. Hvis dette er en for teknisk løsning til dig, plejer det også at virke med det gode gamle trick – nemlig at ryste en bøtte med kattemad i. Det kan din kat høre på lang afstand, og før du ved af det, kommer den sprintende tilbage til dig.