Select Page

Går du rundt og føler dig meget alene, så kan et kæledyr hjælpe. Du kan fx anskaffe dig en kat. Så har du selskab i hverdagen og er ikke så alene. Der er et andet levende væsen i dit hjem. En kat er selvfølgelig ikke et menneske, men et kæledyr kan hjælpe meget, hvis man føler sig alene. Du kan godt tale til en kat, og den kan give dig selskab.

Er I flere i husstanden, er ensomhed måske ikke et problem. Men en kat kan alligevel være hyggelig. Den kan give en anden slags selskab, og den kan give noget at være sammen om. Er der børn i familien, kan de lære noget om ansvar og at tage sig af nogen.

Hygge på kattens præmisser

Med en kat i familien har I altid en at hygge med. Eller det har I måske. I må tænke på, at katte er forskellige. Det er ikke sikkert, at I får en meget kælen kat. Får I den fra killing, kan I måske lære den at være det. Ellers må I acceptere, hvis katten ikke vil kæle hele tiden.

En kat giver hyggeligt selskab, men man skal ikke kun leve sammen på de menneskelige præmisser. Katten skal have lov til at gå sin vej, hvis den ikke lige har lyst til at kæle. Det er noget, man må acceptere. Det er også god læring for børnene i familien. De kan lære at acceptere andres behov.

Gør det nemt

Der er noget arbejde i at have kat. Det kommer du ikke udenom. Den skal fodres og passes. Den vil også give noget ekstra rengøring. Til gengæld vil den give meget igen.

Nogle af opgaverne ved at have kat kan gøres nemmere. Når katten skal ud, så kan det blive nemmere med en kattelem. Med kattelemme i yderdørene kan katten selv gå ud og ind. Der behøver ikke at være nogen, der åbner døren for den. Se mere om kattelemme her.

Det kan være helt okay at gøre det nemt. I tilfældet med kattelemme, så har det også en fordel for katten. Det er ikke kun en fordel for dig selv.

Gør hjemmet klar

Skal I have en kat, så er der nogle ting, der kan gøres klar. Er katten allerede flyttet ind, kan I også gøre de ting. Det er ikke for sent.

Der skal indkøbes udstyr og foder. Katten skal have noget at spise. Vil du give den det i en madskål, så skal du også bruge sådan en. Det kan være, du også gerne vil have et loppehalsbånd på katten. Lidt kattelegetøj vil desuden være godt at have liggende. Og så skal der være en kattebakke til katten.

Det er også en god idé at få sat kattelemme op. Har I kun én yderdør, så sæt en kattelem op i den. Når katten flytter ind, kan den lige fra starten vænne sig til, at den selv kan gå ud. Den har ikke brug for nogen til at åbne døren for den. Den kan bare bruge sin kattelem.