Select Page

Sådan er der sikkert mange, der har tænkt i tidernes løb. For én ting er at tage beslutningen om, at I skal have hund i familien. En anden er at gøre det på den rigtige måde. Læs med her.

Hvad skal I forberede jer på?

Der er mange ting, der skal være styr på, inden I anskaffer jer en hund. Den skal have et sted at sove. Sit eget tæppe eller en kurv. Den skal også have et sted, hvor den kan spise og drikke. Måske skal I have installeret en hundelem, så jeres nye hund selv kan gå ud i haven. Det er for eksempel en god idé, hvis I ikke er hjemme i løbet af dagen. En mindre hund kræver ikke nær så meget plads, som en stor hund. En lille hund spiser heller ikke nær så meget. Så når I beslutter jer for, hvilken hundetype I vil have, så kan I med fordel kigge på både økonomi og plads. Der er nemlig bare forskel på, om man skal have en lille terrier eller en stor schæferhund. Og det er aldrig en god idé først at tage beslutningen, når i står i den lokale hundekennel.

 

Stor eller lille? Jagthund eller familiehund?

Skødehund eller en stor aktiv hund? I har sikkert allerede gjort jer nogle tanker om, hvilken hunderace I ønsker jer. Har I børn er det vigtigt, at I anskaffer jer en hund, som kan holde til at blive moslet med, og til at det indimellem kan larme lidt. Samtidig skal det naturligvis også være en hund, der kan lide at være sammen med børn. En Jack Russell Terrier er god, social og familievenlig. Den er samtidig en aktiv hund, som er god til for eksempel agility. Terriere har ry for at være en smule hidsige. Det gælder dog kun hunde, der ikke er socialiserede. Derfor er det vigtigt, at du som hundeejer opdrager din hund godt helt fra hvalpestadiet af. Til gengæld har en Jack Russelterrier et forholdsvist stort ego! Den opfatter sig selv, som større end den er, og er på ingen måde bange for at markere sig. Derfor egner den sig også rigtig godt til agility-træning, hvis I har interesse for dette. Med en Jack Russel kan I være sikre på at have en loyal og trofast følgesvend i mange år, da racen bliver op til 16 år gammel.